У додатку “Дія” з’явився новий документ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Команда програми “Дія” “запустила в бета-версії нові цифрові продукти – перегляд і оплата штрафів ПДР, боргів по виконавчому провадженню і цифрове свідоцтво про народження.

Про це повідомив міністр цифровий трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці в Фейсбук, – передає Хвиля.

“Ми зробили актуальні сервіси ще більш зручними. Свідоцтво про народження вашої дитини (до 16 років) підтягнеться з Державного реєстру актів цивільного стану. Зараз тестуємо свідоцтва, видані з 2004 до 2019 року. Ще один документ в смартфоні. Відповідну постанову про його впровадженні вже прийнято урядом », – розповів Федоров.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На його думку, в онлайн-додатку набагато простіше оплачувати будь-які платежі.

«Скоро борги майнового характеру можна буде відслідковувати не тільки в додатку, але і в кабінеті громадянина на порталі”, – повідомив міністр.

Як зазначив Федоров, в розділі “Виконавче провадження” користувач зможе побачити перелік виробництв, де він визнаний боржником.

“Ще один плюс – сплата штрафів або боргів відбувається в кілька кліків. Ви натискаєте” сплатити “і вибираєте спосіб (ввести дані з карти / GPay / ApplePay). Квитанція зберігається в Дії. Ви зможете її завантажити або відправити на мейл. Після оплати можна буде відслідковувати зміну статусу боргу або штрафу “, – пояснив міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.