Стало відомо, як захиститися від крадіжки вашої SIM-карти

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мобільний оператор Lifecell, який входить у так звану “велику трійку” українських операторів, виступив з офіційною заявою про те, що під час пандемії коронавірусу була дуже велика кількість крадіжок абонентських SIM-карт шляхом перемикання контролю над номерами. Через це мобільному оператору тимчасово повністю відключити таку можливість. 

Інформація про це була надана прес-центром компанії Lifecell. Згідно з цими даними, було вкрадено вже понад тисячу SIM-карт, і з часом кількість лише зростає. Вже понад два тижні абоненти не можуть відновити SIM-карту через дзвінок у службу підтримки оператора – доведеться звернутися в офіційний відділ компанії та пред’явити документи. Крім цього, доведеться розкрити деякі дані по номеру для ідентифікації особи. 

У більшості випадку після перехоплення контролю над SIM-картою шахраям вдається отримати доступ до її банківських акаунтів та акаунтів у соціальних мережах. Найкращий метод захисту – це укладення контракту з оператором, оскільки у такому випадку номер закріплюється за особою. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.