Стали відомі наслідки масштабної кібератаки в Україні

У SoftServe заявили, що хакерську атаку в результаті якої стався витік даних розслідує компанія «провідний світовий експерт з кібербезпеки».

В результаті хакерської атаки на велику українську IT-компанію SoftServe був пошкоджений поштовий сервер компанії, виведено з ладу ряд корпоративних сервісів і скомпрометовано внутрішній файловий сервер. Про це йдеться в офіційній заяві компанії.

В результаті атаки зловмисникам вдалося завантажити фрагменти різної інформації, які були викладені у відкритий доступ з метою тиску на компанію, йдеться у зверненні.

Зокрема, мова йде про дані клієнтів SoftServe і цифрові копії документів, які ймовірно належать співробітникам компанії. Ці дані були отримані в результаті кібератаки 1 вересня і опубліковані хакерами 16 вересня.

У компанії підкреслюють, що опубліковані дані були вкрадені під час однієї атаки 1 вересня. Також в повідомленні уточнюється, що ключові корпоративні системи в ході атаки не постраждали, оскільки вони знаходяться в «добре захищених хмарних платформ ряду світових провайдерів».

“Ми очікуємо, що нові дані знову можуть бути опубліковані і готові до цього”, – йдеться в заяві.

У SoftServe додали, що для незалежного розслідування цього інциденту була залучена зовнішня компанія, яка є «одним з провідних світових експертів з кібербезпеки».

«Від загрози таких націлених і детально зрежисованих нападів не захищена жодна компанія нашого масштабу», – йдеться в заяві SoftServe.

Також в компанії заявили, що надають технічну, юридичну, фінансову та іншу допомогу постраждалим через атаки. За словами співзасновника SoftServe Ярослава Любінця, ситуація в якій опинилася компанія, стала для неї визначальним моментом.

«Попри інцидент, ми працюємо в нормальному режимі і маємо чіткий план ліквідації його наслідків», – зазначив Любінець.

Пізніше, 3 вересня, в мережі з’явилася інформація щодо “зливу” клієнтських даних SoftServe, проте тоді в коментарі НВ Бізнес компанія витік не підтвердила.

16 вересня в мережі були опубліковані дані клієнтів SoftServe, але і цифрові копії документів, які ймовірно належать співробітникам компанії. У компанії тоді визнали витік і заявили, що «злиті» дані були вкрадені в ході атаки 1 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.