“Vodafone Україна” забезпечив швидкісним інтернетом ще 69 невеликих населених пунктів

Мобільний оператор компанія “Vodafone Україна” запустив мережу LTE (4G) в діапазоні 900 МГц в Київській області, забезпечивши швидкісним інтернетом ще 69 невеликих населених пунктів, де проживає майже 45 тис. осіб.

Згідно з повідомленням компанії в п’ятницю, мережа 4G від “Vodafone Україна” в діапазоні 900 МГц вже працює більш ніж в 1600 населених пунктах і охоплює понад 1 млн чол., Що проживають в Одеській, Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській , Тернопільській, Рівненській, Волинській, Чернівецькій та Київській областях.

“Раніше в невеликих населених пунктах, де побудована мережа LTE 900 МГц, призначена для користувача швидкість в ЕDGE була менше 0,5 Мбіт / с. Після запуску LTE 900 МГц швидкість зросла до 48 Мбіт / с. Це відкриває нові можливості для онлайн-освіти, медицини , дозвілля, що особливо важливо в умовах карантину, стимулює розвиток підприємництва та економіки в цілому “, – підкреслюють в компанії.

У серпні “Vodafone Україна” також розширив свою 4G мережу LTE в діапазонах 1800 МГц і 900 МГц в 18 областях України. Доступ до швидкісного інтернету отримали понад 570 тис. Жителів в 660 населених пунктах країни.

До кінця 2020 року оператор планує запустити мережу LTE в діапазоні 900 МГц у всіх областях України: по черзі від заходу на схід.

Як повідомлялося, згідно з ліцензійними умовами, до середини 2022 року оператори повинні забезпечити покриття мобільного швидкісного інтернету в населених пунктах з населенням понад 2 тис. Чол. з охопленням 90% населення України. А також – покриття доріг міжнародного і національного значення до середини 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.