В Україні блокують установку станцій 5G – міністерство

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Міністерстві цифровий трансформації зробили заяву в Телеграма, що місцева влада і комунальні підприємства все частіше перешкоджають розміщенню базових станцій мобільного зв’язку через радіофобії.

«Такі дії посадових осіб не є турботою про громадян. Навпаки, через них постраждає набагато більше людей, ніж активних радіофобією », – підкреслили в міністерстві.

Наприклад, в Маріуполі за даними міністерства встановлення базових станцій перешкоджає міська рада, Державна судова адміністрація в Донецькій області та КП Маріупольтепломережа.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Ми можемо ще раз підкреслити: базові станції мобільного зв’язку, що встановлюються українськими операторами, не шкідливі для людей, тварин і рослин», – повідомили в міністерстві.

У відомстві підкреслили, що норми випромінювання базових станцій в Україні встановлені в 10-100 разів суворіше, ніж в Європі і Америці.

Нагадаємо, що на початку пандемії коронавируса в Британії почали підпалювати вишки 5G через фейків про те, що установки нібито сприяють поширенню захворювання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.