Новий законопроект пропонує внести певні зміни в систему списування боргів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Держава підготувала новий законопроект, який буде не найприємнішим сюрпризом для підприємців. Якщо точніше, то в Міністерстві фінансів розробили цікавий законопроект, який передбачає можливість отримання податкового боргу без рішення суда. Інакше кажучи, якщо законопроект буде прийнято, то держава матиме можливість просто списувати борги з рахунків підприємців без будь-яких операцій, які раніше були необхідними (наприклад, рішення суда).

Причина формування цього законопроекту очевидна — збільшення коштів, які будуть надходити в державний бюджет у 2021 році. Також він має внести суттєві зміни у Податковий кодекс України, а також в інші нормативні акти. Як заявляють урядовці, збільшення надходження коштів в державний бюджет мають реалізувати через покращення умов ведення підприємницької діяльності та підвищення рівня адміністрування. За підрахунками Міністерства, такий підхід має збільшити надходження коштів у бюджет на 2,7 млрд грн на рік.

Також варто знати, що поки механізм вилучення податкових боргів не обговорюється, однак вже є певні припущення та ідеї. Так, є припущення, що процедура буде ідентична тій, яка проводиться при вилученні грошей при наявності боргів за ЄСВ. Наразі ж для того, щоб списати гроші, потрібно отримати відповідне рішення від суда, що суттєво сповільнює весь процес.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.