Міністерство юстиції України анонсувало проект на базі штучного інтелекту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністр юстиції України Денис Малюська на своїй сторінці в Facebook розповів про “революційну ініціативу”, або ж, інакше кажучи, анонсував проект під назвою “Кассандра”, який базується на використанні штучного інтелекту. Цікаво те, що Денис Малюська описав цей проект так: “Siri та Alexa нервово курять в стороні”.

Система створена для того, щоб допомогти працівникам служби пробації. Якщо конкретніше, то ця інноваційна для України система має допомагати встановлювати оцінку ймовірності повторного скоєння злочину. У створеному документі буде вказана вся інформація про обвинуваченого, а також ймовірність повторного скоєння злочину.

Якщо ж говорити більш конкретно, то тепер штучний інтелект буде оцінювати те, наскільки в минулому засуджені люди небезпечні для суспільства тепер, що дозволить знизити рівень злочинності. Однак, не варто забувати, що штучний інтелект займається виключно аналізом, а рішення буде приймати виключно керівництво.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щодо принципів оцінки ймовірності повторного скоєння злочину, то тут все просто — штучний інтелект буде аналізувати відповіді на питання, які будуть ставитись в рамках програмного забезпечення. На основі відповідей буде ставитись оцінка від 0 до 97. Потрібно розуміти, що найбільша кількість балів вказує на максимально високу ймовірність скоєння злочину, а 0 балів — на максимально низьку ймовірність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.