NVIDIA купує розробника процесорів ARM за $ 40 мільярдів

Компанія NVIDIA ще влітку заявила про свій намір придбати британського розробника процесорів ARM. Нарешті, стали відомі перші деталі майбутньої операції, яка оцінюється в $ 40 мільярдів. Купівля британського розробника мобільних процесорів дозволить «зеленому» вендору значно наростити частку своєї присутності в цьому сегменті ринку.

C 2016 року ARM належить японській корпорації SoftBank – на той момент її вартість становила $ 31 млрд. Придбання компанією NVIDIA розробника ядер Cortex наблизить її до поставленої раніше мети – розгорнути масове виробництво мобільних процесорів. Хоча у провідного виробника графіки вже є своя лінійка мобільних чіпсетів Tegra, вендор не займає лідерської позиції на ринку в плані дизайну CPU.

«Головним завданням після придбання буде просування технології NVIDIA через велику мережу ARM. Однак, це не означає, що ARM змінить свою поточну модель ліцензування – NVIDIA витрачає багато грошей на придбання і не має наміру робити що-небудь, що могло б змусити клієнтів піти », – сказав генеральний директор NVIDIA Дженсен Хуанг.

За заявою NVIDIA, компанія ARM буде працювати як окремий підрозділ з штаб-квартирою в Великобританії, і «продовжить використовувати свою модель відкритого ліцензування, зберігаючи при цьому глобальний нейтралітет клієнтів». Угода, за даними аналітиків, відбудеться в найближчі тижні після перевірки з боку регулюючих органів, пильно розглядають і оцінюють наслідки злиття. Втім, той факт, що NVIDIA і ARM не конкурують безпосередньо, на думку експертів, зіграє важливу роль в цьому процесі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.