Кабінет Міністрів прийняв законопроект Мінінфраструктури про електронні паспорти

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На засіданні, яке відбулось сьогодні, Кабмін України підтримав цілих дві ініціативи Мінінфраструктури. Також на засіданні дали визначення таким поняттям, як “електромобіль”, “гібрид”,”зарядна станція”. Але основною темою засідання стало обговорення можливості використовувати електронні паспорти в додатку “Дія”, а точніше ID-картку та закордонний паспорт.

Мова йде про законопроект “Про внесення змін до Державної програми авіаційної безпеки цивільної авіації”, однак зараз законопроект має пройти через різні етапи перед тим, як він зможе почати нормально функціонувати. Однак, не варто сумніватись в тому, що цей проект реалізують, оскільки його ініціатором є Кабінет Міністрів України.

Після того, як нововведення почнуть діяти, громадяни зможуть використовувати електронну версію ID-картки при посадці, однак варто розуміти, що це працюватиме тільки в межах України. Також цікавим фактом є те, що ця ініціатива є частиною проекту КМУ №278, який є експериментальним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також варто очікувати велике оновлення додатку “Дія”, яке мають випустити вже наступного місяця. Це оновлення запровадить можливість використовувати ідентифікаційний номер платника податків, свідоцтво про народження, а також багато інших важливих документів, електронна версія яких може стати вельми зручною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.