ВМС України підсилилися потужним артилерійським катером: фото

До корабельно-катерного складу ВМС України включили малий броньований артилерійський катер “Костопіль”. Це вже сьомий катер з серії проєкту 58155 з шифром “Гюрза-М”. Саме такими катерами підсилюють українські Військово-морські сили за концепцією москітного флоту.

Артилерійський катер збудований на судноплавному підприємстві “Кузня на Рибальському”, повідомляє Міністерство оборони України.

Катер отримав своє ім’я на честь міста Костопіль Рівненської області, де народився й проживав морський піхотинець Олексій Кондратюк. Сам воїн героїчно загинув під час виконання бойового завдання у 2017 році під Маріуполем.

На катері встановили сучасне навігаційне й радіолокаційне обладнання й озброєння для ураження цілей противника. Крім того, катер оснащений системою захисту від наведення зброї противника й системою автоматичної постановки димових і теплових завіс.

В Одесі 5 вересня вже відбулося урочисте прийняття “Костополя” до бойових лав, повідомили у ВМС України. Представник підприємства розповів, що катер створили на основі українського підприємства й руками українських робітників.

Коротко про катери типу “Гюрза-М”:

Це тип малого броньованого артилерійського катера, який з 2015 року надходить на озброєння Військово-морських сил України. Він став однією зі складових концепції москітного флоту України – військово-морських сил, що складаються зі швидких, малих і маневрених суден.

Катери такого типу розвивають швидкість у 25 морських вузлів і здатні долати до 900 миль. Вони оснащенні цілою низкою зброї:

  • двома корабельними артилерійськими установками КАУ-30М;
  • автоматичною гарматою ЗТМ-1 калібру 30 міліметрів;
  • автоматичним гранатометом КБА-117 калібру 30 міліметрів;
  • кулеметом КТ-7,62 відповідного калібру;
  • двома протитанковими ракетними комплексами “Бар’єр”;
  • переносним зенітно-ракетним комплексом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я