Додаток “Дія” серйозно оновлять і добавлять нові можливості

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кабмін дав добро: додаток “Дія” серйозно оновлять – ідентифікація без особистої присутності. В Україні запустять експериментальний проект. Українці, які використовують популярний додаток “Дія”, незабаром зіткнуться з тим, що зможуть проходити ідентифікацію при оформленні різних документів і користуватися послугами за допомогою програми в віддаленому форматі. Цей процес буде здійснюватися за допомогою кваліфікованої електронного підпису.

Під час чергового засідання українського уряду було прийнято рішення про впровадження експериментального проекту “Смарт-Дія”, в якому буде реалізована електронний підпис для ідентифікації українців при оформленні документів або ж під час отримання ряду адміністративних або комерційних послуг.

Таким чином громадяни України отримають віддалений доступ до перерахованих послуг, скориставшись тільки своїм смартфоном. В уряді зазначили, що електронний підпис для ідентифікації буде дійсна протягом відносно короткого часу, що стане запорукою високого рівня безпеки для українців. У Кабміні пояснюють, що за допомогою проекту “Смарт-Дія” ідентифікація українців віддалено буде відбуватися, грунтуючись на інформації Єдиного державного демографічного реєстру та єдиної інформаційної системи МВС, і, крім того, за допомогою технології FaceID.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кваліфікована електронний підпис в додатку “Дія” буде дійсна протягом шести місяців, після чого буде потрібно повторна ідентифікація українців.

Ініціатори проекту “Смарт-Дія” стверджують, що дана послуга буде доступна для приблизно восьми мільйонів громадян України, які є власниками біометричних паспортів і смартфонів з NFC-модулем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.