Прийнято закон про електроскутери та електросамокати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку 2020 року у Верховну Раду був поданий проект закону під номером 3023, який регламентував пересування на електросамокатах та електроскутерах завдяки введенню категорії “користувачів персонального легкого електричного транспорту”. Недавно профільним комітетом Верховної Ради було підтверджено цей законопроект, а вже сьогодні він був прийнятий у першому читанні. 

Головна ціль законопроекту – введення нової категорії транспорту та учасників дорожнього руху, які на ньому пересуваються, встановити відповідальність за порушення правил пересування на ньому та врегулювати деякі питання щодо дорожньої безпеки. 

Тепер користувачам електротранспорту офіційно дозволено пересуватися по велосипедних доріжках, а у випадку, якщо їх немає – скраю проїжджої частини. При цьому заборонено перевозити пасажирів, якщо це прямо не дозволяють конструктивні особливості певного транспортного засобу. Заборонено пересуватися в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, а також після прийому препаратів, які сповільнюють реакцію людини. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.