Верховна Рада ухвалила закон про електронні трудові книжки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно Верховна Рада України прийняла законопроект № 3623 у першому читанні “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі”. Зміст цього законопроекту — спроба внести конкретні зміни у Кодекс законів України та в законодавсто України про загальнообов’язкове соціальне страхування. Також цей закон передбачає й інші зміни у трудовій діяльності працівників.

Також важливим фактом є те, що цей законопроект передбачає певні зміни в механізмах обробки інформації, а саме в її накопичені, обробці та її використанні. Звісно мова іде про інформацію, яка стосується трудових книжок, що не дивно — такі документи передбачають наявність структурованої та чітко представленої інформації, яка при тому буде доволі різноманітною.

Також буде внесено певні зміни у роботу Пенсійного фонду. Так, назначення пенсії за віком буде здійснюватись автоматично, але тільки у випадку отримання застрахованим лицем права на призначення пенсії. Якщо у системі не буде потрібної інформації щодо трудового стажу, то фізичне лице обов’язково отримає цю інформацію. Вся інформація буде отримана з Реєстру застрахованих лиць, тому вона, скоріш за все, буде заздалегідь вірною.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.