Державне підприємство “Антонов” зібрало літак Ан-178

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Державне підприємство “Антонов” нещодавно повідомило, що вперше під час виробництва та проектування літака не було використано російських деталей, хоча раніше така практика була доволі поширеною. Мова звісно ж іде про літак Ан-178, про який розповів генеральний директор компанії Олександр Лось.

Отже, Олександр Лось повідомляє, що це перший літак, який було зібрано без російських деталей. Це справді важливе досягнення, оскільки у 2014 році було втрачено ринок збуту та постачання комплектуючих та деталей, які необхідні для будівництва літаків. За його словами, проектну роботу, ціль якої — заміна російських деталей аналогами, ДП “Антонов” проводило за власні кошти. Цікавим фактом є те, що літак на дві третіх складається з деталей американського виробництва, а на одну третю з українських.

Генеральний директор розповів, що така міжнародна співпраця розглядалась ще на стадії розробки проекту — у 2010-2011 рр. У 2015-2016 рр. варіант співпраці просто продовжили розвивати далі. І це дало свій результат — вже зараз у виробництво було запущено п’ять серійних літаків Ан-178, які мають замінити попередню модель Ан-12.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також нагадуємо, що у 2019 році ДП “Антонов” вперше продало літак. Компанія виграла тендер на поставку Ан-178 для поліції Перу. Повністю цей контракт має бути виконаний у 2021 році. Також варто зазначити, що всі випробування літак пройшов цілком успішно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.