Анонсовано велике оновлення додатку «Дія» з десятком нових послуг

Міністерство цифрової трансформації України (Міністерство оцифрування) під час квітневої презентації електронних паспортів у додатку “Дія” ще раз підтвердило одну з головних цілей – оцифрувати 50 найпопулярніших державних служб до кінця цього року. Вчора дізнався про десять нових послуг, які будуть доступні у жовтні. Подробиці основного оновлення особисто повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі.

Більшість нових служб буде додано до програми Action. Нагадаємо, місяць тому стартували бета-тести наступної версії із серійним номером 2.0, і схоже, ця версія принесе нові послуги та документи. Ось сім нових функцій / документів, обіцяних користувачам програми “Action” у жовтні:

  • Можливість спільного використання цифрових копій документів для отримання послуг одним натисканням кнопки «ОК» на push-повідомленнях у розділі «Дії».
  • Належна послуга управління користувачами, як в електронному кабінеті водія.
  • Можливість поділитися технічним паспортом автомобіля з іншою особою, після чого він з’явиться на їх телефоні в додатку «Дія».
  • Отримуйте миттєві повідомлення та зручний спосіб сплатити штраф прямо в додатку Action.
  • Отримання інформації та погашення боргів. Повідомляється, що аудиторія веб-сайту становить 4,6 мільйона українців.
  • Цифровий номер платника податків (RNOKPP), що позбавить потреби подавати документи на паперовий сертифікат.
  • Цифрове свідоцтво про народження. Його можна використовувати замість паперового документа для подорожей, а також для банківських, нотаріальних, медичних та освітніх послуг. Цільова група – батьки 7 мільйонів дітей.
  • Довідка цифрових поселенців.

Ще три нові послуги з’являться на веб-сайті Action. Усі вони будуть доступні в Інтернеті:

  • Оновлена ​​служба реєстрації ТОВ.
  • Можливість початку та завершення будівництва об’єктів, що належать до категорії SS1 (кафе, приватні будинки, невеликі будівлі) – більше 90% усіх об’єктів будівництва.
  • eBaby. Хочемо нагадати, що 1 січня запрацював веб-сайт реєстрації пакету документів для новонароджених. Тепер він буде переміщений на сторінку “Дія”.

Федеров також зазначив, що це лише 3% від загальної кількості поточних проектів. Серед тих, над якими зараз працюють, міністр згадав реєстр населення, реформу Державної секретної служби, розвиток Diia, запровадження цифрової посади заступника (CDTO), який буде відповідати за електронні записи, процеси та послуги по всій країні. , Проект Action Action та проект Business Action.

Вчора Міністерство фінансів запустило Інтернет-путівник з питань державних послуг.

Міністерство фінансів також оголосило сьогодні, що понад 10 000 підлітків скористалися нещодавно запущеною послугою одночасної реєстрації свого першого паспорта та номера платника податків (ID-14).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.