МОЗ оновило правила навчання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно МОЗ внесло певні важливі зміни у правила роботи учбових закладів, які розпочнуть свою роботу вже через тиждень. Усі ці зміни, про які ми зараз поговоримо детальніше, було внесено з оглядом на пандемію вірусного захворювання COVID-19. Про всі нововведення розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час онлайн-брифінгу, який відбувся двадцять п’ятого серпня.

Слід нагадати, що рекомендації щодо навчального процесу було впроваджено ще тридцятого липня, але МОЗ вирішило порадитись із міжнародними партнерами перед прийняттям остаточного рішення.

Отже, впроваджені рекомендації дозволяють учням молодших класів (1-4) ходити у приміщенні без маски або респіраторів. Також, якщо хоча б один учень заразиться коронавірусом, весь клас буде змушений піти на самоізоляцію. Антисептики мають бути встановлені тільки на вході. Також є певний розподіл у зобов’язаннях за різними зонами. Так, вчителі в оранжевих зонах мають носити захисні щити, а вчителі з зелених та жовтих зон можуть обмежитись безпечною дистанцією.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щодо зон, то всього їх існує чотири види — червона, оранжева, жовта та зелена. У червоних зонах навчальні заклади не будуть відкриватись взагалі, а в оранжевій їх будуть відвідувати невеликими групами по двадцять людей. Також МОЗ буде проводити діагностику кожні сім днів, але на пом’якшення превентивних заходів у всіх зонах слід очікувати тільки через чотирнадцять днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.