На озброєння української армії надійшов ракетний комплекс “Нептун”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бабель” повідомляє, що Міністерство оборони України нещодавно прийняло на озброєння для ЗСУ новий ракетний комплекс, відомий під назвою “Нептун”. Також відомо, що на Одещині нещодавно завершили випробування нового військового обладнання. Цікавим фактом є те, що ці ракети повністю невидимі для радарів, а також вони можуть вражати не тільки наземні, але й наводні цілі. Уся інформація надійшла безпосередньо від Міноборони.

Визначення усіх тактико-технічних характеристик, ухвалення всього ракетного комплексу в цілому, а також визначення технічних вимог вже підписав міністр Андрій Таран. Щодо комплексу виробництва конструкторського бюро “Промінь”, то він забезпечує одночасний пуск 24 ракет — це залп шести пускових установок з інтервалом пусків всього лише від трьох до п’яти секунд. Призначення ракет полягає у знищені ворожих кораблів, укріплень та наземної техніки.

Повний час розгортання ракетного комплексу становить п’ятнадцять хвилин. Ракета P-360, яка важить 870 кг, має бойову частину масою 150 кг. Дистанція, яку здатна пролетіти ракета — 280 кілометрів, а швидкість польоту становить 900 км/год, що не може не вражати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадуємо, що вогневі випробування ракетний комплекс “Нептун” пройшов ще у травні 2019 року, а в листопаді Україна провела випробувальні стрільби, на яких ракета добре себе зарекомендувала. Льотні випробування ракети “Нептун” пройшли у квітні цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.