Україна займає 65 місце в рейтингу цифрової якості життя

Нещодавно компанія Surfshark склала цікавий рейтинг, відомий під назвою Digital Quality of Life (DQL), або ж рейтинг Цифрової якості життя. Це дослідження проводили у 85 країнах, у яких, в загальному, проживає понад 81% населення нашої планети — це понад 6,3 млрд людей.

При складанні рейтингу DQL дослідники оцінювали різноманітні критерії, серед яких доступність та якість інтернету, державні онлайн-послуги, електронна інфраструктура та, звісно ж, рівень електронної безпеки. Цьогорічні дослідження показали, що з десяти найкращих країн, 7 знаходяться у Європі, а Данія займає перше місце. Також дослідження показує, що скандинавські країни пропонують своїм громадянам справді високоякісні послуги. Однак, якщо ми будемо враховувати регіональне співвідношення, то Канада виділяється, як країна з найвищою якістю цифрового життя у Північній Америці, а Японія займає перше місце в Азії. Щодо Африки, то найкращими результатами може похвалитись південна її частина, а в Океанії це Нова Зеландія.

Щодо якості інтернету, то лідером тут є Сінгапур, а вслід за ним ідуть Швеція та Нідерланди. Однак, у Канаді, Ізраїлі та в Азербайджані він найбільш доступний. Лідерами електронної безпеки є Великобританія, Франція та Литва, а найкращими у сфері електронної інфраструктури є ОАЕ, Швеція та Данія.

Також дослідження DQL показало, що, на жаль, жодна з країн не перевищила показник 0,8 і жодна країна не стала лідером з усіх параметрів, що свідчить про можливість розвитку якості цифрового життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.