“Велика трійка” операторів розширила 4G-мережу у київському метро

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Українські оператори мобільного зв’язку Київстар, Vodafone Україна і lifecell оголосили про розширення 4G-мережі в київському метро. Тепер мобільним інтернетом четвертого покоління можна скористатися ще на 6 станціях київського метро і в тунелях між ними: Університет, Театральна, Контрактова та Поштова площі, Майдан Незалежності і Золоті Ворота. У загальному 4G-мережа зараз працює на 15 станціях з 46 підземних.

Нагадаємо, що запуск 4G у столичному метро відбувається поетапно. До кінця серпня мобільні оператори разом з партнером, яким є компанія Huawei, планують запустити 4G ще на 7 станціях: Хрещатик, Площа Льва Толстого, Олімпійська, Палац Україна і Палац спорту, Кловська та Печерська. А на всіх станціях метро мережу планують запустити до кінця цього року.

За даними операторів, з моменту запуску 4G на перших станціях, разом абоненти використовували більше 50 терабайта мобільного інтернету. Цього обсягу трафіку вистачить, наприклад, на 7 років безперервного перегляду відео в HD-якості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадаємо, що 4G на першій станції метро, яка називається Академмістечко, Київстар, Vodafone Україна і lifecell запустили в березні, а ще на 8-ми станціях — в липні. Для роботи 4G у «підземці» оператори використовують загальне обладнання, але власні частоти відповідно до ліцензій. Частоти використовуються у двох діапазонах — 1800 мГц і 2600 мГц, що дозволяє забезпечити кращу якість і швидкість мобільного інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.