Китайці готові масово відмовитися від iPhone через заборону WeChat

Наслідки указу Трампа

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

95% китайців готові відмовитися від використання iPhone, якщо на смартфонах Apple перестане працювати сервіс WeChat і пов’язані з ним програми. Такий результат показав масштабне опитування, проведене серед користувачів iPhone в Китаї.

Сервіс WeChat і працюють на його основі додатки можуть перестати працювати на iPhone через указ президента США Дональда Трампа. Згідно останній ухвалі президента, американські компанії повинні припинити співпрацю з китайськими компаніями Tencent і ByteDance, які є творцями сервісів WeChat і TikTok відповідно.

Через новий указ Трампа компанія Apple може бути змушена видалити з App Store додатки WeChat, TikTok і інші, створені забороненими президентом компаніями.

В такому випадку китайці готові масово відмовитися від використання iPhone на користь Android-смартфонів. На сервісі WeChat в Китаї зав’язана робота безлічі необхідних для життя додатків, включаючи месенджери, додатки для проїзду в громадському транспорті, платіжні платформи та інші сервіси.

Як відзначили деякі учасники опитування, без додатків WeChat смартфони Apple перетворяться в «дороге електронне сміття».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.