Мінцифри отримало більше 100 мільйонів замірів швидкості інтернету по Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністерство цифрової трансформації України підписало договір з французькою компанією Ookla. Відомство отримало дані про більш ніж 100 мільйонів замірів швидкості інтернету по Україні за останні два роки, про що йде мова на сайті Міністерства цифрової трансформації. 

Згідно з даними, мова йде про заміри швидкості, проведені українськими користувачами за допомогою сервіса Speedtest. Такі дані є найбільш неупередженими і найбільш чітко демонструють реальні показники якості інтернет-з’єднання. 

За допомогою цих даних Міністерство цифрової трансформації планує перевірити результати власних досліджень щодо інтернет-покриття, швидкості з’єднання та затримки, порівнявши їх з реальними показниками. Крім цього, відомство планує встановити, хто з провайдерів та операторів зв’язку надає найбільш якісні послуги та має найкращі технічні можливості і найбільш широке покриття. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадаємо, що компанія Ookla повідомила, що за підсумками 2019 року оператором з найбільш швидким мобільним інтернетом став Київстар, який випередив Vodafone та Lifecell, набравши більше 56 тисяч балів speed-test.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.