В Україні зменшиться кількість мобільних операторів 4G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На даний момент оператори, які входять у так звану “Велику трійку” на даний момент посилено зайняті розширенням мережі 4G по всій країні, і тепер навіть у найбільш відддалених населених пунктах маленьким операторам доводиться іти з ринку. Кількість операторів мобільного зв’язку стрімко падає, тепер може щезнути оператор мобільного зв’язку “Інтертелеком”, у якого раніше була велика кількість проблем. 

Декілька днів тому мобільний оператор розповів, що найближчим часом повинні з’явитися обмеження у деяких областях України. Якщо точніше, оператор мобільного зв’язку повністю зникне з 9 українських областей – Волині, Львівщини, Тернопільщини, Рівенщини, Донеччини, Луганщини, Івано-Франківщини, Закарпаття та Буковині. Це пов’язано з тим, що оператор відмовився від використання деяких радіочастот. Зараз оператор взяв на себе зобов’язання щодо рефармінгу частот в новому діапазоні. 

В Інтертелекомі ніколи не стверджували, що робота в частоті від 800 до 900 МГц буде повністю припинена, але це можна зрозуміти з прес-релізу, опублікованого оператором. У ньому представництво скаржиться через падіння економіці, яке було спричинено пандемією COVID-19. Про це мова йшла вже досить, але лише зараз інформація про зміни була опублікована офіційно. Внаслідок них відбудуться зміни у скороченні спектру радіочастот, оптимізують транспорту мережу в деяких мережах та впровадять інноваційні IT-сервіси, які в подальшому будуть розвивати. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що завдяки цій стратегії вийде зробити кращу якість послуг та сервіс у тих областях, де ще є абоненти цього оператора мобільного зв’язку завдяки відмові від не перспективних напрямків діяльності. Згідно з прогнозами експертів, це не особливо допоможе оператору і він може повністю зникнути з ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.