За липень мобільні оператори підключили до 4G-мереж 900 МГц майже 2000 населених пунктів

Міністерство цифрової трансформації повідомило, що в липні поточного року швидкість покриття населених пунктів України швидкісним мобільним інтернетом збільшилася вдвічі. Це сталося завдяки запуску 4G-мереж в діапазоні 900 МГц, який має більше покриття.

Так, за минулий місяць до 4G підключились одна тисяча дев’ятсот дев’яносто дев’ять населених пунктів України в порівнянні з 982 у червні. При цьому саме в діапазоні 900 МГц оператори підключили +1641 населений пункт. В результаті в липні 434,632 українці отримали доступ до 4G вперше.

Всього станом на початок серпня до 4G підключені 17585 населених пунктів по всій Україні. У 888 населених пунктах 4G з’явився вперше.

Нагадаємо, що розгортання 4G-мереж в діапазоні 900 МГц — спільний проект держави і мобільних операторів. Розпочатий з ініціативи президента України в липні минулого року, він продовжився низкою урядових рішень і дій, завдяки яким став можливий розподіл частот і видача відповідних ліцензій. Оператори успішно провели першу чергу рефармінг частот, домовилися про спільне використання устаткування і почали надавати послуги.

У липні оператори почали побудову 4G-мереж в діапазоні 900 МГц з західних областей України. Скористатися цими послугами можна в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Волинській, Тернопільській та Рівненській областях. Найближчим часом оператори підключать ще чотири області — Чернівецьку, Хмельницьку, Житомирську та Вінницьку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.