У липні попит на електромобілі в Україні впав

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на загальне зростання липневого попиту на автомобілі, кількість реєстрацій електромобілів у минулому місяці знизилась. Протягом липня українці розмитнили і зареєстрували 799 автомобілів, що працюють виключно на електроенергії. Це на 6% менше, ніж роком раніше і на 3% менше червневого результату, як повідомляє Укравтопром.

Згідно з усіма доступними даними, негативну динаміку спровокувала плутанина в законодавстві, яка була викликана зміною системи кодифікації товарів. Нагадаємо, що 4 червня 2020 року Верховна Рада прийняла проект Закону про митний тариф, який змінив з 1 липня кодифікацію транспортних засобів, оснащених виключно електродвигунами.

При цьому нардепи забули внести відповідні зміни до Податкового кодексу, що поставило під загрозу можливість подальшого використання пільги по звільненню від сплати ПДВ. Через деякий час Держмитслужба і Податкова служба своїми листами пояснили, що з моменту введення в дію нової редакції Митного тарифу, пільги на ввезення електромобілів продовжують свою дію в повному обсязі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У підсумку в липні було зареєстровано 766 легкових електромобілів і 33 комерційні електромобілі. Частка імпортованого секонд-хенду в частині легкових авто склала 92%, а в частині комерційних – 100%.

Найпопулярнішим електромобілем на українському ринку залишається Nissan Leaf — за минулий місяць автопарк країни поповнився 234 автомобілями цієї моделі. На другому місці Tesla Model 3 — її вибрали 115 автомобілістів. Також до п’ятірки найбільш популярних автомобілів з нульовим рівнем викидів увійшли Tesla Model S (98 шт), Tesla Model X (45 шт) І Fiat 500е (38 шт).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.