4G-мережа в діапазоні 900 МГц охопила вже понад тисячу населених пунктів України

Популярний оператор мобільного зв’язку Vodafone Україна оголосив, що з моменту запуску 4G в діапазоні 900 МГц, мережа LTE-900 оператора охопила вже понад тисячу населених пунктів України.

Перша мережа LTE-900 від Vodafone запустилась в Закарпатській області, а за нею послідували Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Рівненська і Волинська області. Раніше в населених пунктах, де тепер працює мережа LTE 900 МГц, призначена для користувача швидкість в EDGE була менше 0,5 Мбіт / с. Після запуску LTE 900 МГц швидкість зросла до 48 Мбіт / с, що відкриває нові можливості для онлайн-освіти, медицини, дозвілля і стимулює розвиток підприємств та економіки в цілому.

Розширення 4G-покриття в областях дало оператору можливість, спільно з регіональними адміністраціями, запустити проект Vodafone Village Routes, спрямований на підтримку сільського туризму і підприємницької діяльності в селах. У ці маршрути включені сільські садиби, які розвивають зелений туризм, маленькі агрогосподарства, ферми, пекарні, сироварні, майстерні, де займаються народними промислами.

До кінця 2020 року мережа LTE 900 МГц буде запущена в усіх областях України: по черзі від заходу на схід. Згідно з ліцензійними умовами, до середини 2022 року має бути забезпечено покриття мобільного швидкісного інтернету в населених пунктах з населенням понад 2000 чоловік з охопленням 95% території і 90% населення України. А також – покриття доріг міжнародного і національного значення до середини 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.