Microsoft відмовилася від ідеї купити TikTok

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft припинила переговори з ByteDance про покупку американського бізнесу TikTok. Це сталося на тлі висловлювань президента США Дональда Трампа про те, що він готовий негайно заблокувати TikTok в країні.

За даними Wall Street Journal , Microsoft і ByteDance чекають, коли адміністрація президента США прояснить свою позицію по відношенню до TikTok і покупці її американського бізнесу будь-якої місцевою компанією. ByteDance, якій належить цей сервіс, зареєстрований в Китаї, а влада США побоюються, що вона передає конфіденційні дані американців уряду КНДР. Американським військовим в цілях національної безпеки заборонено використовувати TikTok.

ByteDance розглядає кілька варіантів, які дозволили б зберегти бізнес TikTok в США. Один з них – створення 10 тисяч нових робочих місць в американському представництві TikTok, при цьому засновник ByteDance Чжан Імінг планує або зберегти в ньому міноритарну частку, або продати її.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

31 липня президент США Дональд Трам заявив про готовність заблокувати TikTok на території країни. Гендиректор американського представництва TikTok Ванесса Папас виступила з відеозверненням, в якому заявила, що сервіс продовжить працювати в США.

Не виключено, що переговори між Microsoft і ByteDance відновляться після того, як влада США визначать параметри, за якими обговорювана угода може відбутися. Капіталізація загальносвітового бізнесу TikTok оцінюється в межах від 50 до 100 мільярдів доларів США при річній виручці в 1 мільярд доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.