Оновлений додаток «Дія» спростить життя багатьом українцям

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Україні почалося бета-тестування програми «Дія 2.0». Учасникам проекту направлені відповідні інструкції, повідомили працюють у співпраці з Мінціфри розробники з компанії Diia. Ключове нововведення в другій версії програми – опція ідентифікації по штрих-коду при оплаті / замовленні різних послуг, в т.ч. поштових. Наявність відповідної можливості припало до душі партнеру проекту в особі «Нової пошти».

Алгоритм роботи системи ідентифікації передбачає користування встановленими на зворотному боці е-документа штрих і QR-кодами. Перший з них дозволяє оперативно підтвердити особистість при отриманні посилок в відділеннях «НП» ціною до ₴ 5 000. Відбуватиметься процес приблизно так: працівник поштового офісу просканує штрих-код спеціальним пристроєм, «Дія» відреагує на запит і відправить результат на комп’ютер співробітника.

У версії 2.0, тестування якої почнеться з дня на день, з’явиться можливість передавати цифрову копію документа заради подальшого отримання послуг.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники з Diia Company обіцяє обдарувати користувачів новими можливостями «вже скоро», не уточнюючи при цьому конкретних термінів. Про дату виходу стабільної «Дії 2.0» автори проекту також вважають за краще не поширюватися.

«Дія» – українська відповідь на російський Портал держпослуг. У мобільному додатку планується об’єднати всі існуючі і перспективні online-сервіси від держави. В середині весни Мінціфри доповнило мобільний додаток однойменною сайтом електронного уряду, який в перспективі повинен вміщати в себе все госсервіси, укупі з інструментами для бізнесу і фізосіб.Дія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.