Huawei обійшла Samsung і очолила світовий ринок смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Samsung очолювала світовий ринок смартфонів протягом багатьох років, проте в другому кварталі цього року її конкурент в особі Huawei став новим лідером і найуспішнішим постачальником смартфонів. Друге і третє місця зайняли Samsung і Apple відповідно.

Це дуже вражаюче досягнення, враховуючи, що продукція Huawei заборонена на ринку США, який є одним з найбільших в світі. Однак на тлі американських санкцій Huawei підім’яла під себе половину китайського ринку смартфонів, встановивши там абсолютний рекорд . Компанія займає 46% частки ринку в Китаї, це більше, ніж сукупна частка Vivo, Oppo і Xiaomi.

У звіті говориться, що за період з квітня 2020 року по червень 2020 року компанія Huawei відвантажила 55,8 мільйона смартфонів. З іншого боку, Samsung вдалося відвантажити 53,7 мільйона одиниць. Дві третини смартфонів Huawei продається на внутрішньому китайському ринку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Світові поставки мобільних пристроїв Huawei і Honor знизилася на 5% з порівнянні з аналогічним періодом минулого року, але падіння поставок Samsung за той же період склало куди більш лякають 30%.

Тепер буде цікаво подивитися, чи вдасться Huawei закріпитися на позиції лідери ринку смартфонів, адже зовсім скоро Samsung випустить нові цікаві флагманські смартфони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.