Мін’юст запустив додаток “безкоштовна правова допомога”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністерство юстиції України представило новий мобільний додаток “Безкоштовна правова допомога”. Про це заявив заступник міністра юстиції Валерія Коломиєць.

За словами Валерії Коломиєць, додаток зможе забезпечити “найпростіший спосіб доступу до правової допомоги”, яка тепер у кожного буквально в кишені. Чітке розуміння такого інструмента виникло під час карантину, коли збільшилась кількість онлайн звернень через сайт та месенджер Facebook.

Валерія Коломиєць стверджує, що завдяки партнерам, які неодноразово реалізовували дуже багато успішних проектів, все вдалось зібрати в одну кнопку на мобільному пристрої. Тепер ви можете в кілька дотиків отримати консультацію, правову підтримку та роз’яснити для себе певні питання, які, можливо, вас цікавлять.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За її словами, в Мін’юсті також працюють над тим, щоб було простіше подати документи для отримання безкоштовної правової допомоги, тобто фізичного адвоката, який буде представляти певну особу в суді.

Перший заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Оксана Василяка відмітила, що цей додаток дозволить перевірити, чи належить людина до суб’єктів права на надання безкоштовної правової допомоги — захисту своїх інтересів в суді. Також цей додаток — чудовий варіант для тих, хто у зв’язку з певними фізичними обмеженнями не може прибути до певного пункту для отримання правової допомоги, оскільки дозволяє викликати юристів додому. Додатково є можливість використати юридичну вікіпедію WikiLegalAid, яка містить найбільш поширені та актуальні консультації щодо правових питань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.