Готель “Дніпро” викупили українські айтішники

Одна з найбільш обговорюваних подій цього тижня — продаж готелю “Дніпро” через системи електронних торгів ProZorro.Продажі за рекордні 1,111 млрд грн. Історія отримала неочікуваний розвиток — виявилось, що будівлю викупили українські “айтішники”, щоб зробити там першу офіційну кіберарену. Таємницю розкрив голова та співзасновник компанії DreamTeam Олександр Кохановський, який є власником українського кіберспортивного клубу Na’Vi (Natus Vincere).

На своїй сторінці у Facebook Олександр Кохановський розповів, що офіційно оголошення планували зробити в рамках презентації української професійної асоціації кіберспорту у вересні. Але підвищена зацікавленість публіки у тому, хто й для чого купив готель, змусила розкрити карти раніше запланованого.

За словами лідера Na’Vi, кілька років назад він, разом зі своїми партнерами, запланував великий інфраструктурний кіберспортивний проект. Спочатку партнери думали над будівництвом арени з нуля, але побачили чудову можливість у приватизації готелю “Дніпро” та змінили свої плани. На базі готелю планують збудувати цілу киберспортивну екосистему з ареною, турнірами, академією, освітніми проектами та кіберспортивною асоціацією.

Олександр Кохановский каже, що готель не просто буде кіберспортивним центром, а також матиме всі ті атрибути, які має звичайний готель: ресторани, бари, SPA-зони та фітнес-центри. Залишається додати, що готель “Дніпро” виставили на продаж за стартовою ціною 80,92 млн грн. Усього в аукціоні прийняли участь 29 компаній. Найкращу пропозицію зробило ТОВ “Смартленд” — 1 млрд 111 млн 222 тис 22 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.