МВС України ускладнить оформлення битих автомобілів з США

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Досить велику частину електрокарів, які продають в Україні, привозять зі Сполучених Штатів Америки у стані б/в, при цьому часто завозять і автомобілі з двигунами внутрішнього згорання. Зараз в українському Міністерстві внутрішніх справ збираються зробити процедуру оформлення таких авто важчою, і документ, який це регламентує, вже найближчим часом збираються затвердити. 

У проекті закону, про який іде мова, є пункт про так звані “биті” автомобілі зі Сполучених Штатів Америки, про що ми почули від Дениса Фурманюка, начальника відповідного управління ГСЦ МВС. Він сказав, що на даний момент цей законопроект прокоментований Міністерством економіки, Міністерством фінансів, Міністерством інфраструктури, Міністерством юстиції та Державною регуляторною службою, тобто всіма зацікавленими органами. Також Фурманюк додав, що законопроект розглянуть протягом найближчого тижня-двох. 

При цьому в Міністерстві внутрішніх справ додали, що цим документом не передбачено перехідного періоду, і відповідне рішення стане діяти зразу після прийняття, а процедура займе близько місяця. Тут головною проблемою є те, що навіть Міністерство внутрішніх справ досі не повідомило про те, які саме документи будуть потрібні для того, щоб зареєструвати автомобіль зі Сполучених Штатів Америки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також було зазначено, що відтепер процедура реєстрації буде змінена, оскільки можливість реєстрації автомобіля за допомогою “карти про утилізацію”, яка була фактичною заміною техпаспорта, стане неможливою. Крім цього, всі документи про реєстрацію транспортного засобу слід буде перекладати українською, а переклад буде затверджуватися Міністерством внутрішніх справ України та офіційними регуляторами інших країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.