PS5 проти PS5 Digital Edition – яку консоль варто вибрати?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Думаю, всі вже чули про захід, на якому компанія Sony несподівано показала нове покоління своєї консолі PlayStation. На ньому нам також розказали про те, що гравці зможуть вибирати між “повністю цифровою” (Digital) та звичайною версією, і враховуючи різницю в ціні в користь цифрової версії, постає логічне питання – а чи варто переплачувати за дисковод? 

Для початку варто закріпити – характеристики у обох версій однакові, це не PS4 Slim та PS4 Pro, які також вийшли одночасно, але Slim-версія була значно слабшою. Незважаючи на те, яку версію PS5 ви виберете, ви отримаєте всі ті самі характеристики, список ігор та якість графіки. По факту, є лише три речі, які відрізняють ці три версії PlayStation 5. 

Перша – дисковод, і це ключова річ, яка відрізняє дві версії PS5. Варто зазначити, що PlayStation 5 Digital Edition – це перша консоль компанії Sony без дисковода, але така практика вже є у Microsoft з їхньою консоллю Xbox One S All-Digital. Як і у випадку з вищезгаданим Xbox, PS5 Digital Edition не може запускати ігри з дисків, оскільки їх банально нема куди вставити. Єдиний спосіб для завантаження та запуску гри на цій консолі – зробити це онлайн з офіційного магазину PSN. Тут все залежить виключно від ваших потреб і того, чи звикли ви до дисків, і якщо звикли, то чи готові ви повністю відмовитись від них.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Друга річ – дизайн, і тут все логічно, адже наявність/відсутність дисковода вносить зміни у вигляд консолі. Звичайна PS5 буде розширена знизу з одного боку у тому місці, де встановлений дисковод, а от Digital Edition через відсутність потреби у встановленні дисководу симетрична, що, на мою думку, робить її більш красивою.

І третя, для багатьох людей найважливіша річ, яка їх відрізняє – ціна. Звісно, ми поки не знаємо точних цін на PS5 та її Digital-версію, але точно відомо, що Digital-версія буде дешевшою. Причина зрозуміла – компанія просто економить на дисководі. 

Тепер, коли ми переглянули всі пункти, які відрізняють ці дві версії, варто вирішити – що ж краще. У випадку, якщо вам справді подобається колекціонувати ігри на фізичних носіях, переглядати фільми на Blu-ray дисках і загалом у вас є велика колекція контенту на дисках, від якої ви не готові відмовитися під час користування консоллю, варто звернути уваги на стандартну, хоч і дорожчу версію. Також її варто вибрати у тому випадку, якщо ви не маєте хорошого підключення до Інтернету, оскільки у цьому випадку завантаження ігор з PSN може стати затяжним та неприємним процесом. 

У випадку, якщо у вас немає звички купувати ігри на дисках, хороше підключення до Інтернету та відсутня колекція контенту на дисках, варто вибрати Digital Edition. Ви отримаєте консоль з більш симетричним дизайном та без переплати за зайві можливості, завдяки чому зекономите приблизно 50-100 доларів (залежно від того, яка буде різниця між цінами в результаті). У випадку, якщо у вас вже є PS4 та ігри на дисках до неї, компанія Sony вже пообіцяла додати можливість цифрового трансферу ігор з дисків на PS5 Digital Edition, де їх можна буде завантажити з Інтернету. 

При виборі консолі у версії Digital Edition варто звернути також увагу на те, що якщо ви активний гравець, ви досить швидко заповните SSD об’ємом 825 ГБ, який встановлений у нових консолях PS5, тому вам доведеться встановити додатковий SSD, сертифікований компанією Sony. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.