Правила отримання водійських прав змінені – відеофіксація тепер обов’язкова

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з наказом Міністерства внутрішніх справ під номером 408 від 22-го травня 2020-го року, що уточнює процедуру видачі посвідчення водія, а також у подробицях регламентує проведення водійських екзаменів, деякі правила змінено.

Тепер у випадку відкриття двох або більшої кількості категорій одночасно здача теоретичного екзамена відбувається раз по екзаменаційних білетах вищої категорії. Час проходження теоретичного екзамену буде регламентуватися: на майданчику – мінімум десяти хвилин, на дорозі – мінімум двадцяти хвилин, а в цілому – мінімум години. Екзамен буде припинено, якщо особа використовує додаткові електронні прибори або матеріали, підказки і т.п.

Відхилитися від маршруту, за яким проводиться теоретичний екзамен, дозволяється тільки у випадку, якщо є якась перешкода руху – затор, дорожні роботи, ДТП і тому подібне. Тепер фотофіксація та відеофіксація повинна проходити від його початку і до кінця, а після отримання результатів екзамену буде термін в десять робочих днів на їх оскарження. Варто нагадати, що відеофіксація практичного екзамена на право керувати автомобілем була запущена ще в кінці минулого року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Категорію, яка є у водія, можуть виключити за відсутності медичної довідки. Але якщо водій надасть нову довідку з дозволом на водіння, категорія може бути відновлена. Варто зауважити, що тепер на сайті Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ можна ознайомитися з маршрутами для покращення навичок управління транспортними засобами, а також перевірити свої знання, використовуючи спеціальний онлайн-тренажер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.