Новини України та Світу

Смартфони дорожчають: аналітики озвучили сумний прогноз

Share

Власники смартфонів напевно помітили неприємну тенденцію зростання цін за останні роки. Багато хто сходиться на думці, що зараз ціни на смартфони неадекватно завищені, нас обманюють і ми просто переплачуємо. За топові флагманські апарати продавці просять 1000-1500 доларів, а деякі навіть вище. Причому цей нездоровий курс на подорожчання з легкістю перевищує вартість інших дорогих гаджетів – ноутбуків і РК-телевізорів.

Згадайте, як всього п’ять років тому смартфони були істотно доступнішими. Ціни варіювалися в межах 500 або 600 доларів. Але раптово Apple подолала психологічну позначку вартості iPhone X в 1000 доларів, потім конкуренти не залишилися в стороні і з’ясувалося, що цінової “стелі” не існує – споживач все одно купить. Такий стан справ на ринку змушує нас замислитися над тим, що стоїть за неослабним зростанням витрат на мобільні телефони, і яким буде ціноутворення в майбутньому? Аналітики з Android Authority назвали причини різкого подорожчання смартфонів за останні роки.

Автори згадали, що першим по-справжньому дорогим смартфоном був iPhone в 2007 році. Лідери індустрії навіть вважали це безумством і пророкували Apple провал. Але такий смартфон швидко став культовим і споживачі його купували більше для статусу і роблять це досі, незважаючи на постійне підвищення його вартості – це стало в порядку речей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На думку аналітиків, смартфон з часом став довгостроковою інвестицією. Крім того, люди стали більш чітко відчувати, що якість пристроїв, їх потужність і можливості збільшилися. Сьогоднішні екрани набагато більше і краще, ніж кілька років тому, батареї більш ємкі, обсяг пам’яті величезний, процесори по потужності здатні конкурувати з ноутбуками. Ну, і найочевидніше – пристрої включають в себе багато камер, а їх якість наблизилося до можливостей “дзеркалок”. Найдорожчі смартфони і зовсім оснащені найновішими технологіями: гнучкі екрани, датчики типу LiDAR і інші можливості.

На думку експертів, що смартфони будуть розвиватися і надалі, але навряд чи коли-небудь стануть дешевше – зростання цін неминуче.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    iPhone Plus повторить долю iPhone mini цієї осені

    Журналіст The Information Уейн Ма поділився інформацією про те, що Apple планує відмовитися від подальшого…

    18.05.2024

    Смартфон не заряджається: що варто зробити

    Ви підключили до мобільного телефону зарядний пристрій, а акумулятор не заряджається? Не панікуйте! Цілком можливо,…

    18.05.2024

    Twitter офіційно переїхав на x.com

    Ребрендинг соціальної мережі Twitter Ілоном Маском завершено, повідомляє Engadget. Рік тому Ілон Маск розпочав ребрендинг придбаного ним…

    18.05.2024

    Google може перейти на чіпсети TSMC для Pixel 10

    Телефони Google Pixel можуть зазнати значних змін у 2025 році, оскільки, за деякими даними, компанія…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 може отримати кращу камеру, ніж Galaxy S24

    За чутками, доладний телефон Galaxy Z Fold 6 від Samsung матиме кращу систему камер, ніж…

    18.05.2024

    Sony готує нову портативну консоль PlayStation

    У світі ігор ходять чутки про те, що Microsoft і Sony можуть створити переносні версії…

    17.05.2024