Об’єднання “Київстар” і “Vodafon”: які номери тепер будуть – 098 або 066

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як це вплине на населення. Дві великі мобільні компанії об’єднуються і спільно побудують частину 4G по Україні.

Такою інформацією поділився сайт Київстар.

Мобільні компанії «Київстар» і Vodafone здивували своїх користувачів, коли оголосили про спільне побудові мережі 4G на «низьких» 900-х частотах. Обидві компанії повідомили про підписання даного меморандуму. Завдяки такому рішенню компанії зможуть швидше виконати ліцензійні умови щодо охоплення всієї території України мережею 4G. Крім того, спільна роботи дозволить зменшити витрати при такому величезному будівництві.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спільне використання мобільних мереж можливий в декількох видах. При пасивному, які всюди і довгий час використовують всі оператори, які спільно використовують щогли і майданчики для установки власного радіообладнання, при активному використовують спільно радіоустаткування, а при шарінгом радіочастот спільно використовують радіочастоти спектра, але поки в нашій країні його не використовують.

У компанії «Київстар розповіли, що з пропозицією об’єднатися вони зверталися до всіх мобільних операторів. У «Київстарі» пропонували підписати документ про намір спільно використовувати інфраструктури, з метою розширити покриття з 4G зв’язком.

Проходило три раунди переговорів і відгукнулася лише мобільна компанія Vodafone Україна. Вони відзначили, що ініціатива відкрита для всіх компаній і можливо хтось ще захоче приєднатися.

У компанії lifecell мають свою думку з приводу даної ситуації. Вони повідомляють, що підписаний меморандум є необов’язковим і декларованим. Також вони розповіли, що завжди підтримували ідею спільного використання мереж і пропонували співпрацю на вигідних умовах.

У зв’язку з цим lifecell більш детально вивчить доцільність підписання даної угоди і потім прийме рішення. Якщо якість зв’язку не зміниться і буде якісним, то компанія приєднається до «Київстар».

Що стосується економічної ефективності меморандуму поки не відомо, її відклали до тих пір, поки сторони не визначать населені пункти де буде використовуватися інфраструктура. У мобільній компанії посилаються на світовий досвід, де було зекономлено близько 30%.

У компанії Vodafone ефект від об’єднання оцінюють в межах 1-2 мільярдів гривень для обох операторів. Шерінг дасть можливість покрити автомобільні дороги та населені пункти, де загальна кількість жителів становить менше 2 000 чоловік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.