Дослідження Viber: більшість українців хоче отримувати держпослуги в месенджерах

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Rakuten, яка розробляє популярний месенджер Viber, провела в рамках своєї онлайн-платформи опитування серед українських користувачів цього месенджера щодо їх ставлення до надання державних послуг онлайн, і результати вийшли справді цікавими. 

Реклама

Дві третини респодентів (65 відсотків з 22 тисяч всіх опитаних) заявили, що хотіли би взаємодіяти з державними службами в інтернеті за допомогою програм для обміну повідомленнями, тобто за допомогою месенджерів. В цей же час 10 відсотків українських користувачів месенджера вважають, що для них зручніше отримувати послуги офлайн. При цьом чверть опитаних (25%) заявила, що їм зручніше використовувати окремі програми (для прикладу, ДіЯ), а не окремі месенджери. 

Про те, що державні послуги в месенджерах – це актуально для українців, кажуть і дані, зібрані у спільноті Міністерства цифрової трансформації у Viber. Наприклад, у спільноті з актуальною інформацією про процес реформування державного сегменту “ДіЯ” за два місяці вже більше 180 тисяч підписників. За цей самий проміжок часу спільнота “ДіЯ. Цифрова освіта” з інформацією про те, як використовувати нововведення у наданні державних послуг, набрала майже 70 тисяч учасників. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Ben Jamin
Ben Jamin
Редактор який пише тільки чесні новини. Знає назви всіх смартфонів Samsung.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: