Дослідження Viber: більшість українців хоче отримувати держпослуги в месенджерах

Viber отримав цікаве нововведення
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Rakuten, яка розробляє популярний месенджер Viber, провела в рамках своєї онлайн-платформи опитування серед українських користувачів цього месенджера щодо їх ставлення до надання державних послуг онлайн, і результати вийшли справді цікавими. 

Дві третини респодентів (65 відсотків з 22 тисяч всіх опитаних) заявили, що хотіли би взаємодіяти з державними службами в інтернеті за допомогою програм для обміну повідомленнями, тобто за допомогою месенджерів. В цей же час 10 відсотків українських користувачів месенджера вважають, що для них зручніше отримувати послуги офлайн. При цьом чверть опитаних (25%) заявила, що їм зручніше використовувати окремі програми (для прикладу, ДіЯ), а не окремі месенджери. 

Про те, що державні послуги в месенджерах – це актуально для українців, кажуть і дані, зібрані у спільноті Міністерства цифрової трансформації у Viber. Наприклад, у спільноті з актуальною інформацією про процес реформування державного сегменту “ДіЯ” за два місяці вже більше 180 тисяч підписників. За цей самий проміжок часу спільнота “ДіЯ. Цифрова освіта” з інформацією про те, як використовувати нововведення у наданні державних послуг, набрала майже 70 тисяч учасників. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.