Американські вчені приступили до пошуку чорних дір в Сонячній системі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американські вчені приступили до пошуку чорних дір, які можуть ховатися в зовнішніх сферах Сонячної системи. На думку авторів дослідження, отримані знання дозволять визначити справжню природу передбачуваного об’єкта, названого Планетою Х.

Проект Legacy Survey of Space and Time, підготовкою якого займаються астрономи з Гарвардського університету, дозволить зафіксувати спалахи, які виникають під час притягнення чорною дірою потоків нагрітого газу, стартує в 2022 році, а поки вчені розробляють новий метод для розуміння природи області простору-часу.

За однією з гіпотез, якщо чорна діра в реальності знаходиться поблизу Землі, її можна буде виявити за аккреційним сплеском, які виникають в момент, коли невелике небесне тіло, яке обертається навколо Сонця по дуже витягнутій орбіті у вигляді конічного перетину, проникає з Хмари Оорта в гравітаційне поле об’єкта, після чого розривається приливними силами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Внаслідок тертя об газові потоки, притягує областю простору-часу, вони нагріваються і випускають сильне випромінювання. Ці вибухи можна буде зафіксувати за допомогою наземних інструментів, наявних для спостереження за Всесвіту в Обсерваторії імені Віри Рубін. Розроблений метод дозволить вченим або відшукати невеликих розмірів чорні діри, або виключити можливість їх існування до гіпотетичного хмари Оорта.

До слова, раніше вчені з США та Великобританії висунули теорію, згідно з якою Планета Х може бути первинною чорною дірою абсолютно маленьких розмірів. На думку вчених, такі об’єкти, які з великою часткою ймовірності були захоплені Сонячною системою, напевно є в галактиці Чумацький Шлях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.