Новини України та Світу

Павло Дуров звинуватив Apple і Google в знищенні стартапів по всьому світу

Share

В даний час Apple і Google розділили між собою ринок мобільних операційних систем. Вони ж володіють двома найбільшими магазинами в світі – App Store і Google Play. Завдяки цим двом компаніям ми отримали безліч додатків, які кардинально змінили наше життя. Однак Павло Дуров впевнений, що ці гіганти зловживають своїм становищем і просто не дають стартапам домогтися успіху.

У своєму досить великому повідомленні творець «ВКонтакте» і Telegram заявив, що Apple забороняє установку будь-яких додатків на iPhone поза свого магазину App Store. Більш того, користуючись монопольним становищем, «яблучна» корпорація вимагає від усіх розробників додатків перераховувати їй 30% від прибутку з продажу будь-яких цифрових послуг. Останнє стосується також і Google.

«Натомість Apple не дає розробникам нічого, крім дозволу їх додаткам бути доступними для користувачів iPhone. Розробники додатків витрачають значні ресурси на створення, підтримку і просування своїх проектів. Вони жорстко конкурують між собою і несуть величезні ризики. Apple же не вкладає в створення сторонніх додатків на своїй платформі практично ніяких коштів і не ризикує нічим, зате гарантовано отримує 30% від їх обороту », – запевняє Павло Дуров.

Дуров впевнений, що через все вище сказане, розробники просто знаходяться на межі економічного виживання. Ті гроші, що вони змушені віддавати Apple і Google, могли б піти на вдосконалення програм, щоб радувати користувачів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як приклад Павло Дуров згадав, як 4 роки тому вони хотіли запустити в Telegram платформу для творців ігор, щоб ті моги реалізувати свій талант і донести свої творіння до користувачів. Однак в 2016-м Apple заборонила їм робити це, посилаючись на власні правила і погрожуючи видалити Telegram з App Store. У підсумку команді месенджера довелося прибирати вже створений каталог ігор з Telegram.

Дуров вважає, що Apple зобов’язана дозволити альтернативні магазини додатків на iOS. З цього питання Єврокомісія вже відкрила відповідне антимонопольне розслідування відносно зловживанні Apple своїм становищем на ринку. Павло зазначив, що його команда має намір брати активну участь в цьому процесі, щоб захищати інтереси користувачів і розробників додатків для смартфонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

View Comments

  • Яка проблема, є Linux і вперед до перемоги...

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024