Kyivstar та Vodafone підписали меморандум, що прискорить розширення мережі 4G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Два найпопулярніші оператори мобільного зв’язку, Kyivstar та Vodafone, домовилися про подальше спільне використання інфраструктури одне одного. Мова йде про канали зв’язку, базові станції та інше обладнання, після чого покриття 4G LTE на всій території України повинно зростати набагато швидше. 

На даний момент обидва оператори займаються визначенням ділянок та населених пунктів, у яких інфраструктура буде спільно використовуватись. Мобільні оператори збираються перейти до реалізації практичної частини цього меморандуму вже в кінці цього року, після того, як вони будуть узгоджені державними органами України. Варто також зауважити, що зараз операторів зобов’язали забезпечити всі основні дороги та населені пункти, у яких живе більше двох тисяч людей, швидкісним мобільним інтернетом 4G LTE. 

На даний момент у цих двох операторів вже є досвід співпраці – Kyivstar та Vodafone працювали над інфраструктурою мобільного зв’язку на київському стадіоні Олімпійський, а також над інфраструктурою в метро Харкова. Також оператори зараз почали обмінюватися частотами в діапазоні 900 мегагерц. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Варто також зауважити, що ця співпраця обіцяє бути плідною, оскільки обидва мобільні оператори зацікавлені у розвитку мереж 4G LTE, а їхні сумарні інвестиції за 5 років складають більше 50 мільярдів гривень. З цього можна зробити висновок, що ми можемо найближчим часом побачити відчутне розширення покриття в тих населених пунктах та місцях, де раніше було покриття лише одного оператора. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.