Новини України та Світу

Мобільним операторам України дозволили в 10 разів збільшити потужність станцій

Share

Відмінна новина для українців: з’явилося більше можливостей поширити високошвидкісний інтернет четвертого покоління на всю країну. Це стало реальністю завдяки тому, що мобільним операторам в нашій країні дозволили десятикратно збільшити потужність своїх станцій. Якщо раніше санітарні норми електромагнітного випромінювання становили 10 мкВт/кв.см, то зараз вони підвищені до 100 мкВт/кв.см – відзначимо, що це стандартна європейська норма. Дане рішення було прийнято першого липня, в ході розгляду розпорядження «Про внесення змін до плану заходів з дерегуляції господарської діяльності та поліпшення бізнес-клімату». Тепер Міністерство охорони здоров’я зобов’язано до кінця другого кварталу поточного року переглянути свій наказ № 239 від 1 серпня 1996 року «Про затвердження Державних санітарних правил і норм».

Підвищення санітарних норм – чи не небезпечно це?

Багато скептиків побоюються, що підвищення санітарних норм, яке призведе до посилення ЕМІ більш ніж у десять разів, викличе проблеми зі здоров’ям у простих громадян. Проте, експерти з Міністерства охорони здоров’я і Кабінету міністрів заспокоюють тих, хто розділяє ці страхи: навіть збільшені норми ЕМВ в нашій країні будуть куди менше, ніж в Європі. У країнах Європейського Союзу встановлено, що для діапазону 900 МГц максимальна потужність без шкоди для здоров’я і навколишнього середовища становить 450 мкВт/кв. см, а для 1800-х радіочастот – 900 мкВт/кв.см. У нас же гранична потужність складе всього 100 мкВт / кв.см.

Небезпеки, як ми бачимо, немає. А чи є користь? Так, безумовно, вважає Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації. Він доклав до проекту кабмінівського розпорядження свою пояснювальну записку. У ній названо три основні причини підвищити потужність мобільних станцій. По-перше, це дозволить, на думку міністра, ефективніше впроваджувати технологію LTE повсюдно в нашій країні. По-друге, стане справою недалекого майбутнього повне покриття всієї території України доступною мобільним зв’язком четвертого покоління. Нарешті, цитуємо міністра, громадяни нашої країни «повсюдно отримають доступ до переваг і можливостей цифрового світу».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

View Comments

  • Забыли написать что это очень даже полезно для здоровья. Да и вторая голова меньше болеть будет.

  • В странах европейского союза зарплата и пенсия больше, им легче. Вот, когда сможете з.п. и пенсию сделать как в евросоюзе, тогда будете и частоты приравнивать.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Vodafone планує інтегрувати криптогаманці в SIM-карту

    Компанія Vodafone Group планує впровадити блокчейн-технології у сектор мобільного зв'язку. Йдеться про те, щоб інтегрувати…

    07.05.2024

    Названо пристрої OnePlus, які отримають Android 15

    Компанія OnePlus поділилася списком пристроїв, які отримають доступ до нової версії фірмової прошивки OxygenOS 15,…

    06.05.2024

    Київстар розкрив причини зміни тарифів для абонентів

    У компанії "Київстар" переглянули умови кількох тарифних планів, у результаті абонентам доведеться платити більше за…

    06.05.2024

    Топ-5 переваг Samsung Galaxy S24 над Google Pixel 8

    Якщо ви на ринку нового телефону на базі Android, у вас є багато варіантів для…

    06.05.2024

    Google видаляє чутливі листування співробітників, намагаючись приховати від суду власні порушення законодавства

    У США незабаром завершиться великий судовий розгляд щодо корпорації Google. Прокуратура звинувачує її в порушенні…

    06.05.2024

    Новий вірус ламає iPhone і краде дані у всьому світі

    У мережі з'явилися подробиці квітневого галасу з приводу масового злому пристроїв Apple за допомогою Pegasus-подібного…

    06.05.2024