Користувачі Viber втратять функції: месенджер припиняє співпрацю з Facebook

Найпопулярніший в Україні месенджер Viber в найближчі тижні може втратити певні функції. Розробник цього комунікатора, японський конгломерат Rakuten, припинив співпрацю з Facebook. В результаті з Viber зникнуть компоненти Facebook Facebook Connect, Facebook SDK і Giphy.

Інструмент Facebook Connect дозволяє авторизуватися на сервісах через свій аккаунт Facebool. Сервіс GIPHY надає доступ до коротких відеороликів, які користувачі можуть вибирати безпосередньо в Viber і пересилати іншим.

Припинення співпраці пояснюється тим, що команда Viber приєдналася до глобального руху #StopHateForProfit. Він був запущений групою міжнародних правоохоронних організацій, серед яких ADL і NAACP. Це рух з’явився на тлі відмови Facebook прибирати пости поточного президента Дональда Трампа.

Зараз на Facebook припинило рекламу близько 200 компаній і організацій по всьому світу, серед яких Microsoft, HP, Unilever, Ford Motor, Coca-Cola, PepsiCo, Adidas, Reebok, Starbucks і інші.

Всі дії по припиненню співпраці Viber з Facebook будуть реалізовані в липні. Рекламу в Facebook і належить їй Instagram зупинили в червні.

Viber є п’ятим найбільшим в світі месенджером. Його аудиторія перевищує 1 млрд користувачів по всьому світу. Його найбільшими ринками є східна Європа, південно-східна Азія і Північна Африка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.