Google додасть в Android просунутий визначник номерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Великі можливості Google дозволяють їй робити таке, про що багато хто з її конкурентів можуть тільки мріяти. Якщо пам’ятаєте, це саме вона першою реалізувала портретну зйомку на одиночну камеру, поліпшила цифрову стабілізацію настільки, що вона стала не гіршою оптичної, і навчила смартфон розпізнавати жести в повітрі. Я вже не кажу про налагоджену систему боротьби зі спамом і небажаними повідомленнями, які успішно застосовуються в фірмових клієнтів пошти та SMS від Google. Залишилася справа за малим – вбудувати в додаток дзвінків для Android нормальний визначник номерів.

Прямо зараз Google працює над просунутою функцією визначення номерів, яка стане складовою частиною програми «Телефон» для Android . А її просунутість полягає в тому, що вона зможе визначати не тільки приналежність телефонного номера, з якого надходить дзвінок, але і мету дзвінка. Це дозволить користувачам заздалегідь дізнатися, хто і, найголовніше, навіщо їм дзвонить, щоб на основі наявної інформації прийняти рішення про те, чи варто відповідати на вхідний дзвінок або краще проігнорувати його і не знімати трубку.

Визначник номерів для Android

Для того щоб втілити цю функцію, Google організувала кампанію «Перевірені дзвінки», в рамках якої планує зібрати інформацію про сотні тисяч закладів та підприємств. Причому збір даних буде вестися не в пасивному режимі, а в активному. Тобто компанії самі зможуть проходити так звану процедуру верифікації, сприяючи тому, щоб Google вносила їх в свою базу даних. Верифікуйте дані будуть включати в себе відомості про направлення діяльності компаній, їх телефонні номери, можливі цілі дзвінків і іншу супутню інформацію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В результаті, коли користувач буде отримувати комерційний дзвінок, на екрані його смартфона відобразиться весь необхідний спектр даних, який дозволить вирішити, відповідати на виклик чи ні. Крім номера додаток «Телефон» відобразить назву компанії, наприклад, «Ростелеком» і мету дзвінка, наприклад, установка роутера. Всі дзвінки від перевірених компаній будуть фіксуватися на серверах Google для верифікації, а по завершенні розмови – віддалятися з метою забезпечення безпеки користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.