Українські мобільні оператори впроваджують важливу технологію

Під час карантину коронавірусу COVID-19 з’явилась необхідність швидко впроваджувати електронний документообіг, і це, безумовно, можна назвати змінами на краще. Думаю, багато хто знає, що однією з найпоширеніших технологій у цій сфері є MobileID, і зараз кожен мобільний оператор, який входить у так звану “велику трійку”, презентував продукт, в якому вона застосовується. 

У мобільного оператора Kyivstar для цього є мобільний додаток Star.Docs, який дозволяє контролювати обіг електронних документів, використовуючи лише смартфон. Цей додаток дозволяє завіряти документи підписом, шукати та відстежувати їх, перевіряти їхній статус та інше. Якщо є потреба в одночасному підписанні багатьох схожих документів, є й функція “спільний підпис”. 

Оператор мобільного зв’язку Vodafone запустив цей сервіс ще в 2007-му році, що зробило його першим в Україні. Щоправда, електронний документообіг працював лише в рамках компанії, а для всіх людей він став доступним через десять років, тобто три роки тому. Через рік після цього запустилась технологія цифрового підпису MobileID, у якої немає залежності від стороннього ПЗ чи якихось окремих сервісів.

Український оператор Lifecell, який є третім за величиною в нашій країні, працює в тандемі з компанією “Вчасно” для створення свого сервісу, який забезпечить електронний документообіг. На даний момент оператор оцифрував внутрішній документообіг та заохочує зробити це й партнерські компанії. Оператор заявляє, що завдяки цьому терміни, за які підписувались потрібні документи, зменшилися з кількох тижнів до кількох днів. 

Усіма операторами було зафіксовано зростання технології MobileID, але ніхто на даний момент не повідомив, наскільки сильним є це зростання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.