Intsgram запустив аналог TikTok в Європі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Instagram розширює свій аналог TikTok Reels на європейському ринку. Минулого року Reels запустили у Бразилії. Про це повідомляє TechCrunch.

Відсьогодні, 25 червня, до додатку є доступ у Франції і Німеччині. Він дозволяє користувачам записувати короткі 15-секундні відеокліпи з музичним або іншим звуком, а потім ділитися ними на платформі.

Reels схожа на TikTok в тому, що надає набір інструментів, які полегшують зйомку відео. Наприклад, під час запуску додаток пропонує таймер зворотного відліку, можливість налаштування швидкості відео та інші ефекти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після виходу на нові ринки Instagram розширив деякі функції Reels. Відтепер користувачі зможуть обмінюватися роликами з підписниками та друзями, а не тільки в Instagram Stories. Крім того, Instagram перемістив Reels в спеціальне місце в профілі і в пошуку, щоб користувачі могли ділитися роликами в своїй стрічці Instagram.

Reels — це не перша спроба Facebook кинути виклик TikTok. Раніше Instagram запускав додаток для коротких відео Lasso, але поки воно не отримало суттєвої підтримки. Однак за допомогою Reels Instagram може знайомити своїх користувачів із Lasso.

Завдання Reels полягає в тому, щоб змусити користувачів Instagram створювати контент іншого типу — відео в аналогу TikTok можуть носити більш особистий характер.

Instagram поки не повідомляє, коли планує випустити Reels по всьому світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.