З’явилась інформація про те, коли Україну покриють швидкісним інтернетом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно в дію вступив новий закон, який має регулювати відносини між державою, абонентами та мобільними операторами, що позитивно вплине на всі три сторони. Також закон, нарешті, дозволяє рефармінг, або, інакше кажучи, обмін радіочастотами, в тому числі й в низькому діапазоні 900 мГц. Найпопулярніші оператори України вже приступили до виконання своїх обов’язків в рамках нового закону, а це означає, що вже скоро вся територія країни покриється швидкісним інтернетом четвертого покоління.

Отже, три найбільші оператори мобільного зв’язку нашої країни (Київстар, Lifecell та Vodafone) опублікували спільну заяву. З неї можна дізнатись, використання низьких радіочастот в поєднанні з рефармінгом надасть можливість впровадити 4G інтернет значно швидше, ніж можна було очікувати. Приємним є той факт, що зв’язок з’явиться й в невеликих населених пунктах, включно з автодорогами та сільською місцевістю.

Також оператори мобільного зв’язку зможуть використовувати широкосмуговий доступ, що раніше було зробити просто неможливо через складність процедури. Щодо плану покриття, то рефармінг розпочнеться з Закарпаття, а вже до кінця літа з’явиться у восьми інших областях. Робота буде просуватись із заходу на схід, тому останніми областями, в яких відбудеться рефармінг, будуть Харківська, Донецька та Луганська.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оператори попередили, що для переналаштування з GSM900 на LTE900, підстанції зв’язку потрібно перезавантажити. Що це означає? Мобільний зв’язок та інтернет можуть зникати певний проміжок часу, але не треба панікувати, адже перезавантаження відбуватиметься вночі, коли навантаження на трафік є мінімальним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.