Huawei вперше обігнала Samsung за світовим постачанням смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За прогнозами аналітиків, постачання смартфонів компанії Huawei повинні були скоротитись внаслідок санкцій зі сторони уряду США. Проте виробник досяг успішних результатів за останні місяці.

За даними дослідницького порталу Counterpoint Research, Huawei стала найбільшим у світі виробником смартфонів у квітні 2020 року. Успіх компанії забезпечили патріотично налаштовані китайські споживачі, які стали частіше користуватись пристроями через агресивну економічну політику США. З іншої сторони, через пандемію коронавірусу у квітні закрились магазини багатьох технологічних компаній, що вплинуло на продажі Samsung в США, Індії, Латинській Америці та Європі.

Нейл Шах, віце-президент в Counterpoint Research, підтвердив, що два місяці тому Huawei контролювала 19% ринку, а конкурент Samsung — всього 17%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак короткочасний успіх компанії не гарантує, що вона протримається на позиції лідера довгий час, тому що відновлення постачання смартфонів Samsung буде поступово зростати. Тим не менш, Huawei не буде здаватись і планує випустити низку цікавих моделей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.