Vodafone розповів, як вибачиться перед абонентами за збій

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Днями абоненти українського мобільного оператора Vodafone Україна зіткнулися з несподіваною проблемою. Клієнти скаржилися, що не можуть зателефонувати або прийняти дзвінок. В роботі оператора стався серйозний збій, пише Хвиля.

Про масштабні збої повідомила прес-служба кампанії, пояснивши це технічними неполадками. Неполадки продовжували кілька годин, в підсумку на різних інтернет-майданчиках з’явилося багато скарг на ситуацію, що склалася.

Компанія Vodafone Україна офіційно звернулася до клієнтів, зазначивши, що всі абоненти, які постраждали від збою, у яких не працювала голосовий зв’язок, отримають компенсацію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Vodafone Україна запропонувала своїм абонентам, які постраждали від аварії, безкоштовні вихідні дзвінки на номери всіх операторів України.

У повідомленні наголошується, що постраждалі в результаті аварії і з вини мобільного оператора абоненти протягом тижня отримають безкоштовні вихідні дзвінки, про що вони будуть сповіщені додатково в режимі повідомлень від компанії. У цих повідомленнях буде запропонована докладна інструкція про те, як отримати від компанії безкоштовний пакет з 30 хвилинами розмови.

Відзначається, що проблеми зі зв’язком спостерігаються, зокрема, в Києві та Харкові. Станом на 11:30 зателефонувати в цих містах не виходить. У коментарях абоненти пишуть, що зв’язок лягла також в Дніпрі, Запоріжжі, Чернігові. Також проблеми виникають з відправкою і одержанням СМС-повідомлень. Такі технічні несправності особливо обурили українців на тлі новин про підвищення тарифів Vodafone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.