У першому кварталі року Apple заполонила частку ринку переносних пристроїв

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нове дослідження показує, що в першому кварталі 2020 року Apple завоювала лідерство на ринку переносних пристроїв на тлі високого попиту на продукти AirPods і Beats.

За оцінками IDC, Apple протягом тримісячного періоду, що закінчується в березні, поставила 21,2 мільйона Apple Watch, AirPods і Beats, щоб захопити 29,3% ринку. Ця цифра зросла на 59,9% в порівнянні з 13,3 млн. одиниць, поставлених в кварталі минулого року.

У першому кварталі року Apple заполонила частку ринку переносних пристроїв

IDC вважає, що поставки Apple Watch в цей період скоротилися, але уповільнення було компенсовано зростанням інтересу до навушників AirPods і Beats. Передбачуване падіння продажів Apple Watch йде врозріз з сильними цифрами в звіті Strategy Analytics на початку цього місяця.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Споживачі вимагали від цих безпровідних навушників не тільки можливості відтворювати звук, але і допомагати їм підвищувати продуктивність, оскільки багато хто з них були змушені працювати з дому і шукали способи зниження навколишнього шуму, залишаючись при цьому на зв’язку зі своїми смартфонами і розумними помічниками. “Сказав Джітеш Убраний, менеджер з досліджень для мобільних пристроїв IDC.

На другому місці Xiaomi, в якої також спостерігалося зростання поставок на 10,1 млн. одиниць для 14% ринку, що на 56,4% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Samsung, Huawei і Fitbit пішли за 8,6 млн, 8,1 млн і 2,2 млн відвантажень протягом кварталу, щоб зайняти 11,9%, 11,1% і 3% ринку.

Всі п’ять найбільших компаній продемонстрували збільшення частки ринку, за винятком Fitbit, який впав на 26,1% в порівнянні з попереднім роком. Фірма займається виключно продажем своїх переносних пристроїв для відстеження показників здоров’я.

Слід зазначити, що IDC і інші дослідницькі фірми не мають чіткого уявлення про ланцюжок поставок Apple і в минулому піддавалися критиці за публікацію в основному невірних оцінок. Apple, однак, більше не повідомляє про продажі в квартальних звітах, залишаючи порожнечу, заповнену сторонніми компаніями або незалежними аналітиками.

Apple в своєму щоквартальному конференц-дзвінку за другий фінансовий квартал 2020 року повідомила, що її підрозділ переносних пристроїв приносить дохід, еквівалентний компанії Fortune 140. Сегмент заробив 6,3 млрд доларів протягом кварталу в порівнянні з 5,1 млрд доларів в 2019 році.

Переносні пристрої разом з відділом обслуговування Apple допомогли збільшити прибуток, оскільки інші сегменти постраждали через тривалу пандемію коронавірусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.