Для Windows 10 вийшло масштабне оновлення, яке принесло нові проблеми

Для Windows 10 вийшло машстабне оновлення, яке принесло нові проблеми
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що сталося з Microsoft? Вони там взагалі працюють? Саме такі висловлювання зараз на форумах з’являються, як гриби після дощу.

Користувачі просто не можуть зрозуміти, як за такий короткий час можна так споганити настільки відомий бренд. Оновлення виходять за оновленням, але виправлення існуючих проблем немає. Більш того, з’являються нові. Ось і на цей раз ми всі чекали виходу великого оновлення Windows 10 May 2020 Update (версія 2004), яке виправить всі наші проблеми, але…

Ще вчора представники Microsoft з гордістю дивилися на офіційну сторінку релізу, де не було жодної існуючої проблеми. Але вже буквально через пару годин там почали з’являтися проблеми одна за одною. Зараз же, якщо хтось із користувачів має намір встановити або оновити свою операційну систему повинен вивчити цей довгий список проблем і усвідомити для себе, а чи варто вдаватися до такої небезпечного дії?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для Windows 10 вийшло машстабне оновлення, яке принесло нові проблеми
Так ось, що стосується проблем. Одна з них – це проблеми з роботою Bluetooth-модуля, причому стосується це відразу декількох пристроїв при підключенні. Тому якщо у вас одночасно працюють, припустимо, миша, клавіатура і ще щось, то краще обійти це оновлення стороною. У всьому Microsoft звинувачує драйвери Realtek Bluetooth. На даний момент обидві компанії вже почали вирішувати цю проблему. Поки ж є рекомендації не встановлювати оновлення.

Йдемо далі і тепер розглянемо проблеми з аудіодрайвером. У своїй більшості це стосується драйверів Conexant або Synaptics. Здається, настільки незначна проблема, яка не може привести ні до чого поганого, але в даному випадку мова йде про «синій екран смерті». Представники Microsoft, природно, поки не рекомендують встановлювати це оновлення. Також в цю категорію проблем можна віднести і підтримку пристроїв з технологією VRR, тобто пристрої зі змінною частотою оновлення зображення, але тільки з графікою від Intel. У такому випадку система відмовляється активувати цю систему в іграх.

Для Windows 10 вийшло машстабне оновлення, яке принесло нові проблеми

Якщо ж ви часто використовуєте пристрої з док-станціями Thunderbolt, також обходьте стороною це оновлення. Якщо цього не зробити, очікуйте нещасливий «синій екран смерті». При підключенні пристроїв з мережевими адаптерами, які підтримують Always On або Always Connected в більшості випадків спостерігаються раптові виключення і перезавантаження. У цю категорію відносяться Surface Pro 7 і Surface Laptop 3.

Зауважимо, що це не всі перераховані в цій статті проблеми. Якщо не хочете потрапити в безглузду ситуацію з оновленням, рекомендуємо настійно вивчити всі наявні проблеми і зробити остаточний висновок про доцільність поновлення.

Як бачимо, Windows 10 зараз всіляко відмовляється працювати з деякими додатковими пристроями, що вносить деяку незручність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.