Xiaomi використовувала відеоролик Apple для реклами своїх аватарів Mimoji

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після того, як Xiaomi офіційно представила анімовані аватари Mimoji, які супроводжували випуск смартфонів CC9, користувачі обрушилися на компанію з критикою і звинуваченнями в плагіаті, адже Mimoji були не тільки співзвучні аналогічним аватарам Apple Memoji, але ще і працюють абсолютно однаково – мальовані об’ємні зображення осіб копіюють міміку користувача перед камерою. Тоді Xiaomi стала жорстко відстоювати свою позицію, сенс якої зводився до одного: Memoji і Mimoji різні системи – і крапка. Як виявилося, не дуже-то вони і різні.

З’ясувалося, що на сторінках з описом CC9 в онлайнових магазинах JD.com і Suning використовувалися відеоролики Apple – і вони рекламували як раз Mimoji, хоча в оригіналі були Memoji. Іншими словами, якби в компанії просто зробили помилку, завантаживши ролик з рекламою Memoji, то все б зрозуміли, але відео відредагували, замінивши букву ” e ” на ” i ” і супроводивши написами на китайському. Це виявив один з користувачів соціальної мережі Weibo.

У Китаї вибухнув новий скандал з черговими докорами в плагіаті, і тут Xiaomi крити вже нічим. Глава компанії Лей Цзунь (Lei Jun) змушений був вибачатися і говорити про початок розслідування, як таке взагалі вийшло. Глава прес-служби Сюй Цзеюн повідомив, що співробітники «просто завантажили неправильний контент». Само собою, відеоматеріал видалили, але осад все одно залишився.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.